English / 

 Deutsch

Området og Aktiviteter

Trilla ligger i Pyrenæerne tæt på grænsen til Spanien. Pyrenæerne er en bjergkæde, der kendetegnes af afrundede former med et meget massivt og råt udtryk. Landskabet er meget storslået og "vildt"; rå klipper veksler med grønt og rundt omkring skimtes bjergtoppe med hvid sne mod den blå himmel.

Det højeste punkt i denne del af bjergkæden er Carnigou, som er 2785 m. Carnigous top "Pic" er det meste af året dækket af sne.

Vi befinder os i vinregionen Roussillon, nærmere bestemt Cotes du Roussillon Villages, som ligger i bjerglandet. Vegetationen kendetegnes derfor især af vinmarkerne, som strækker sig vidt i dalene, på højdedragene og de højere liggende plateauer. Både vinplanter og løvskov er med til at give et fantastisk farvespil om efteråret. Kort over vinruter i området fås på turistbureauet i St. Paul de Fenouillet, www.st-paul66.com.

Her fås også kort over 20-25 vandreruter i det smukke, nærliggende område. Der er ruter for enhver formåen: lige fra familier med småbørn til ruter for erfarne vandrere.

Floder snor sig gennem området, og der findes også adskillige store søer, som anvendes som badesøer om sommeren. Desuden har flere byer et friluftsbad, som kan benyttes af alle.

Spørgsmål? Kontakt os

I de smukke bjergformationer findes også spændende kløfter ("Gorges") og fantastiske drypstenshuler. "Gorges de Galamus" er absolut et besøg værd; det er eventyragtigt at gå på stien om til hulen i kløften, og endvidere er der mulighed for Canyoning.

De store drypstenshuler ved Villefranche, "Grottes Canalettes" er også imponerende og bestemt et besøg værd.

 

Udenfor byen Ille-sur-Tet findes "Orgelpiberne", som er en stor turistattraktion.

Middelhavet ligger ca. 45 km fra Trilla. Her er kilometerlange hvide badestrande og ved Canet strandpromenader med barer og restauranter. Kører man lidt nordpå eller sydpå kan man finde små yndige fiskerbyer med havnepromenader og små gyder.

Leder man efter storbystemning er byen Perpignan et besøg værd. Den ligger 45 km fra Trilla og kan nås på ca. 45 minutter i bil. Fra Trilla går der også en bus til Perpignan. Her findes både en ny og en gammel bydel samt en mængde hyggelige caféer og restauranter. Her er ægte fransk storby stemning og ikke uden grund kaldes Perpignan for sydens Paris. I den gamle bydel ligger de små spændende butikker side om side i de smalle snoede gader, og i den nyere bydel finder man supermoderne stormagasiner.